Sweconpoddar 39 – Jules Verne-Magasinet – vad har det betytt för sf och fandom i Sverige?

39 - jules verne magasinet

Denna panel spelades in på Swecon 2016 – Fantastika i Stockholm.

Jules Verne-magasinet, JVM, är det svenska sf-magasin som funnits längst. Den första versionen gavs ut 1940-1967 och innehöll framför allt äventyrs-sf blandat med serier och andra äventyr. 1969-1971 gavs en ny version ut av Bertil Falk, och från 1972 till 2010 var Sam J. Lundwall redaktör. JVM har förutom noveller också innehållit fandomspalt, recensioner och artiklar. JVM har ofta funnits på bibliotek och kan därmed ha påverkat synen på sf i Sverige.

Medverkande:
Maths Claesson, Wolf von Witting, Carolina Gómez Lagerlöf, Bellis, Hans Persson (M).

Musiken är från Sands Of Time (Psychadelik Pedestrian) / CC BY-NC 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.