Sweconpoddar 36 – Robotars moral

36 - robotars moral2

Denna panel spelades in på Swecon 2016 – Fantastika i Stockholm

I dagspressen har det diskuterats vilket ansvar som kan läggas på förarlösa bilar, drönare och vårdande robotar. Linda Johansson har stått för flera av dessa artiklar och hennes avhandling behandlar filosofiska frågor kring autonoma system som AI och robotar. Liknande frågor har beskrivits i sf-litteraturen sedan länge, bl a av Philip K. Dick. Panelen kommer att diskutera vilka faror och fördelar som finns med självständigt tänkande system, allt ifrån att de kan påverka och döda individer till att de kan utrota mänskligheten.

Medverkande:
Tommy Persson, Simon Lundin, Thomas Padron-McCarthy, Anna Davour (M).

Musiken är från Sands Of Time (Psychadelik Pedestrian) / CC BY-NC 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.